Blog o modzie i urodzie. Blog modowy, lifestylowy Fit & Fashion

Lekka zupa pomidorowa – przepis

przepis na lekką zupę pomidorową

Ta pyszna, lekka zupa pomidorowa świetnie sprawdzi się jako pierwsze danie na obiad lub jako dietetyczna kolacja. Na pewno sporo z was postanowiło zrzucić w nowym roku kilka zbędnych kilogramów, więc jeżeli należysz do tego grona i nadal trwasz w swoim postanowieniu, to gorąco zachęcam cię do wypróbowania tego przepisu. Jeśli natomiast nie musisz liczyć kalorii, możesz jeść ją z ryżem lub makaronem.

Do tej pory zupę pomidorową przygotowywaliśmy zawsze na bazie koncentratu pomidorowego, ale ku naszemu zdziwieniu ta wersja z pomidorów z puszki bardzo nam zasmakowała. Bazylia dodaje jej smaku, a mleko migdałowe nutkę słodyczy. Zawsze gotujemy cały wielki garnek i zamrażamy ją na później. Jestem ogromną fanką mrożenia zup. Po rozmrożeniu w garnku lub mikrofalówce są tak samo pyszne, jak świeżo po ugotowaniu, a gotując w ten sposób “na zapas” zaoszczędzamy mnóstwo czasu.

 

Lekka zupa pomidorowa

 

Składniki:

Podaję składniki dla 4 osób – dwóch dorosłych i dwójki dzieci

 

Przygotowanie:

Smacznego!