Blog o modzie i urodzie. Blog modowy, lifestylowy Fit & Fashion

Przepis na pieczarki nadziewane serem brie

przepis na pieczarki nadziewane serem brie

Faszerowane pieczarki to świetny pomysł na przystawkę, przekąskę na imprezę lub lekką kolację. Istnieje niezliczona ilość przepisów według których można je przygotować, a ja dziś chciałabym się podzielić z wami jednym z najszybszych. Przygotowanie pieczarek i nadzienia nie powinno zająć wam dłużej niż 10 minut. Następnie pieczarki wędrują do piekarnika na 15 minut i pyszna przekąska gotowa!

 

Przepis na pieczarki nadziewane serem brie

Koszt: 8.5zł | Czas przygotowania: 10 minut + 15 minut pieczenia | Poziom trudności: bardzo łatwe

 

Składniki:

500g pieczarek (najlepiej niewielkich)

1 opakowanie sera brie (ja miałam 125g)

1 zielona cebulka

1/2 – 1 ząbek czosnku

pół pęczka natki pietruszki

łyżka oliwy z oliwek

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

1. Włącz piekarnik i ustaw go na temperaturę 180 stopni. W czasie, gdy będzie się rozgrzewał, przygotuj pieczarki.

2. Umyj pieczarki, a następnie wyłam im nóżki (nie będą nam potrzebne). Ułóż kapelusze pieczarek na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym. Delikatnie posól i posyp pieprzem.

3. Ser brie pokrój w kosteczki i powkładaj je do dziurek w pieczarkach.

4. Posiekaj cebulkę i natkę pietruszki, wymieszaj z oliwą i rozgniecionym w prasce czosnkiem (połową lub jednym ząbkiem – w zależności od tego, ile lubisz). Powstałą mieszankę rozprowadź równomiernie na pieczarkach z serem.

5. Zapiekaj w piekarniku przez około 15 minut, aż ser się roztopi, a pieczarki zrobią się ciemne i trochę się skurczą.

Smacznego!

 

PS Przepis na tartę, którą widzicie w tle pojawi się na blogu już niedługo!

 

TAGI: pieczarki faszerowane serem brie, przepis na pieczarki faszerowane serem brie