Czy znasz sytuację, w której do ważnej imprezy zostało ci tylko dni, a ty orientujesz się, że nie możesz dopiąć się w ulubione jeansy lub że najlepsza sukienka nieładnie opina twój brzuszek? Świetnym wyjściem w takiej sytuacji jest przeprowadzenie błyskawicznej diety, opartej głównie na owocach, dzięki której możesz zrzucić nawet dwa kilogramy i pozbyć się nadmiaru wody z organizmu,  toksyn, a także znacząco poprawić wygląd cery. Owoce są skarbnicą witaminy C, E oraz beta-karotenu. Dieta poprawia przemianę materii i przynosi szybkie efekty, więc mam nadzieję, że po jej zakończeniu będziesz zadowolona z efektów. Poniżej, pod jadłospisem, znajdziesz informacje, co robić, żeby efekty te utrzymać.

W czasie diety nie zapominaj o tym, aby codziennie pić co najmniej 2 litry niegazowanej wody. Możesz pić także czerwoną i zieloną herbatę.

Jeżeli masz więcej czasu niż 3-4 dni, to koniecznie sprawdź, jak schudnąć 7kg w 14 dni!

 

Błyskawiczna dieta przed imprezą

 

Pierwszy dzień

Śniadanie: szklanka świeżego soku z pomarańczy oraz jabłko lub banan.

Drugie śniadanie: mały kubek naturalnego jogurtu odtłuszczonego.

Obiad: sałatka z dwóch jabłek, kilku suszonych moreli, posypana siekanymi orzechami włoskimi i kilkoma listkami świeżej bazylii, wymieszana z kilkoma łyżkami jogurtu naturalnego.

Podwieczorek: dwie mandarynki.

Kolacja: Sałatka z banana i kiwi posypana świeżą miętą.

 

 

Drugi dzień

Śniadanie: pieczone jabłko z łyżeczką dżemu owocowego oraz szklanka soku pomidorowego.

Drugie śniadanie: różowy grejpfrut.

Obiad: koktajl z mrożonej mieszanki kompotowej, 1/2 litra maślanki i 4-5 suszonych śliwek.

Podwieczorek: jedno jabłko, szklanka świeżego soku z marchwi.

Kolacja: sałatka z dwóch pomarańczy i jednego jabłka posypana płatkami owsianymi i wiórkami kokosowymi.

 

 

Trzeci dzień

Śniadanie: twarożek wiejski w wersji light z 200g mrożonych lub świeżych truskawek, posypany świeżą miętą lub melisą.

Drugie śniadanie: mały kubek kefiru.

Obiad: sałatka z dwóch bananów, jednej gruszki, dwóch łyżek migdałów w płatkach oraz dwóch łyżek płatków kukurydzianych

Podwieczorek: szklanka świeżego soku marchwiowo-pomarańczowego.

Kolacja: sałatka z jabłka i kiwi z jedną łyżką otrębów i jogurtu naturalnego.

 

 

Czwarty dzień

Śniadanie: szklanka soku marchwiowo-pomarańczowego oraz jedno duże jabłko.

Drugie śniadanie: dwie mandarynki

Obiad: sałatka z jabłka, gruszki, kiwi, małego banana i pomarańczy, wymieszana z trzema łyżkami płatków kukurydzianych, naturalnym jogurtem oraz kilkoma suszonymi figami i morelami.

Podwieczorek: jeden czerwony grejpfrut.

Kolacja: jabłko pieczone z cynamonem i łyżeczką dżemu owocowego.

 

 

Co robić, żeby utrzymać efekty diety?

1. Jedz co najmniej pięć posiłków dziennie. Nie rób między nimi odstępów dłuższych niż 2-3 godziny. W ten sposób nauczysz swój organizm prawidłowego gospodarowania dostarczaną energią i nieodkładania zapasów.

2. Pięć razy dziennie jedz porcję warzyw lub owoców. Jedna porcja to około 100g.

3. Jeden posiłek, najlepiej drugie śniadanie lub podwieczorek, powinien składać się z samych surowych warzyw, owoców, koktajlu lub szklanki świeżego soku warzywnego lub owocowego.